Preventieplan

Ouddorp Dental Care wilt een zinvolle bijdrage leveren aan een goede mondgezondheid voor allen. Op het gebied van mondgezondheid is een goede poetsroutine de basis voor preventie van cariës en andere gezondheidsproblemen. Dit begint bij kinderen en blijft het gehele leven lang belangrijk.

Om deze reden hebben wij een preventieprogramma opgezet. Hierbij krijgt uw kind (3-18 jaar) vanuit de praktijk een gratis Philips Sonicare Kids elektrische tandenborstel! 

Kinderen vanaf 12 jaar kunnen daarnaast kiezen voor een ‘volwassenen’ borstel: de Sonicare Protective Clean. Bij de Sonicare Kids zit een gratis bijbehorende app voor uw smartphone. Hier kun je je eigen Sparkly aanmaken en zo leren kinderen spelenderwijs goed te poetsen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen tot wel 70% minder gaatjes hebben bij het volgen van een goede poetsroutine. 

Hoe werkt het preventieprogramma?

  • U maakt een afspraak bij de tandarts voor een controle.
  • U krijgt een doorverwijzing naar de mondhygiënist hier krijgt u voorlichting, poetsinstructie, uitleg van de app, de tandenborstel, het aanmaken van een Sparkly en een kleurboek.
  • U plant een vervolgafspraak. Hierin zit een controle, bekijken we de voortgang in de app en sturen bij waar nodig.
  • Na drie goede vervolg afspraken ontvangt uw kind een officieel poetsdiploma en natuurlijk de Sparkly knuffel!
  • Kinderen met de Sonicare Protective Clean krijgen bij elke afspraak een nieuw opzetborsteltje.
  • Alles word 100% vergoed door onze praktijk en uw zorgverzekering!

Voor meer informatie kunt u langskomen of contact opnemen via de email of telefoon.